22. 11. 2024   |   svátek má Cecílie
 

Pomazánka ze zbytku masa

Název Množství a jednotka
zbytek vařeného nebo pečeného masa 200 g
kořenová zelenina 150 g
cibule 1/2
pepř
hořčice 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)


Zbyl nám kousek pečeného nebo vařeného masa? Nebo maso z polévky? Udělejme si z něj jednoduchou a výbornou pomazánku.



Postup
Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové, zvěřina, bůček - dáme do mixéru. Přidáme vařenou zeleninu (petržel, celer, mrkev, cibuli), půlku syrové nastrouhané cibule, sůl, pepř, lžičku hořčice, případně trošku vývaru a rozmixujeme.

Obvykle to dělám tak, že když peču maso, dělám jako polévku vývar nebo bramboračku, mohu tedy použít jak pečené maso, tak trochu zeleniny z polévky, už dopředu počítám s tím, že budu dělat pomazánku, tak dám zeleniny i masa na pečení o chlup více. Masa by mělo být tak 200g. Pokud nemáme zeleninu, můžeme povařit trochu zmrazené polévkové směsi.



Další fotografie
 


RECEPTY

Maďarské kuře

Postup: Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a necháme odležet. Mezi tím si nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové na česneku, paprikách a morkové kosti

Postup: Nadrobno nakrájíme 2 větší cibule, papriky (nejlépe bílé slovenské) na proužky,... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový džem

Postup: Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...